Varför köpa en helt ny bostadsrätt?

Att köpa en bostadsrätt är för många ett förstahandsval när man pratar om bostadssituationer – men att köpa en helt nybyggd och toppfräsch bostadsrätt är en helt annan sak. Alla grannar som du möter är lika nyinflyttade, och du kommer ha en verklig chans att påverka beslut och stadgar i den helt nya bostadsrättsföreningen. Du får med andra ord en helt annan typ av inflytande när det kommer till kvarterets mötesplatser, och du får chansen att skapa långvariga traditioner och seder i er föreningen. Bortsett från de sociala aspekterna med en helt ny bostadsrätt så finns det naturligtvis även en rad andra fördelar.

Slipp budgivning och oklara besked

När man vanligtvis köper en bostadsrätt så ligger man ofta sömnlös, och det enda som kretsar i huvudet är budgivningen. Kommer någon buda över? Kommer någon dra sig ur? Betalar jag ett skäligt pris för bostaden? Frågorna är massvis och kan få den mest lugna personen att vrida sig i sängen och sova oroligt. När du handlar en helt ny bostadsrätt så slipper du dessa problem, för det finns ingen budgivning, det finns inga jobbiga sms från mäklare och du slipper oron. Så fort du skrivit på bokningsavtalet och betalat din bokningsavgift så är din bostad reserverad, och du kan redan börja planera hur allting ska se ut och vart prylarna skall stå.

Större valfrihet av inredning

I en helt nybyggd bostadsrätt så får du större möjligheter att göra inredningsval för att skapa en unik och personlig touch på din nya bostad. Ofta samarbetar byggföretagen med en rad olika leverantörer, och möjligheten till variation rent inredningsmässigt är betydligt större. Du får ett personligt möte med en kundansvarig där ni tillsammans kan gå igenom lägenhetens valmöjligheter, och du får möjligheten att påverka stora delar av inredningen baserat på en inredningskatalog.

Garantier

När du köpt en ny bostadsrätt så ingår det besiktningar efter ett visst antal år där kvalitén fastställs, och om det eventuellt skulle vara någon skavank som uppstått så rättas den till. Du är med andra ord inte beroende av byråkratiska och jobbiga bostadsrättsföreningar med bristfällig ekonomi om något skulle gå fel, utan detta sköter byggherren.

Möjligheter till hög avkastning

Att köpa en nybyggds bostadsrätt kan ses som både praktiskt, fräscht och modernt – men det kan även bli din livs investering. Fördelen är att du bokar lägenheten utan att behöva låsa kapital, och du kan redan då börja tjäna pengar på eventuell uppgång under tiden. Det finns gott om exempel på områden som varit dömda att misslyckats, men som sedan har exploderat i popularitet och de personer som valde att köpa i första etappen har vid många tillfällen mångdubblat sina vinster. Så beroende på område, bostadsmarknaden och räntor kan det alltså vara en betydligt mer lönsamt än att köpa en gammal bostadsrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *